5.7.2021

Obvestilo

OBVESTILO!

 Spoštovani,

obveščamo vas, da v ZD Koper novih prijav na tečaj Zgodnje nosečnosti in Predporodne priprave na porod in starševstvo do nadaljnjega ne bomo sprejemali. Obrnete se lahko na ZD Izola, ZD Piran ali na SB Izola, ki ponujajo tečaje bodisi preko spleta oz. v živo.

Hvala za razumevanje.

 

Predavanja Porodnišnice Izola 

 

Obvezna prijava na elektronski naslov ines.pintar@sb-izola.si, saj je število udeleženk omejeno. Predavanja se lahko udeleži samo nosečnica. Obvezna je uporaba obrazne zaščitne maske.


v mesecu novembru:

2.11. ob 13h POROD,

9.11. ob 13h POPORODNO OBDOBJE IN DOJENJE

16.11. ob 13h NOVOROJENEC

23.11. ob 13h PREDAVANJE FIZIOTERAPEVTKE,


v mesecu decembru:

7.12. ob 13h POROD,

14.12. ob 13h POPORODNO OBDOBJE IN DOJENJE

21.12. ob 13h NOVOROJENEC

28.12. ob 13h PREDAVANJE FIZIOTERAPEVTKE,


ter v mesecu januarju v naslednjih terminih:

4.1. ob 13h POROD,

11.1. ob 13h POPORODNO OBDOBJE IN DOJENJE

18.1. ob 13h NOVOROJENEC

25.1. ob 13h PREDAVANJE FIZIOTERAPEVTKE.

Tečaj zgodnja nosečnost

Na tečaj sta vabljena oba partnerja. Seznanjeni boste s potekom nosečnosti, s telesnimi in duševnimi spremembami v nosečnosti, posebnostmi, nevšečnostmi in morebitnimi težavami, ki se lahko pojavijo v času nosečnosti. Dobili boste tudi praktične napotke o zdravem načinu življenja med nosečnostjo, zdravi prehrani ter vsem, kar je za to obdobje pomembno.

Tečaj predporodna priprava in starševstvo

Obsega 5 srečanj. Namenjen je nosečnicam od 28. tedna nosečnosti dalje in njihovim partnerjem ali spremljevalcem, v kolikor je izvedba možna glede na omejitve in priporočila NIJZ.

Seznanili vas bomo z nego in prehrano novorojenčka, s prehrano po porodu,  posebnostmi  zadnjega tromesečja, pomenom telesne aktivnosti v nosečnosti in po porodu, s porodom in poporodnim obdobjem, preventivo v zobozdravstvu nosečnic in otrok ter s psihološkim dogajanjem v nosečnosti, pri in po porodu.

Uporabne spletne vsebine:

https://zdaj.net/ - spletna stran, ki vam ponuja raznolike vsebine priprave na porod in starševstvo
https://zdaj.net/wp-content/uploads/2019/09/Izrocki.pdf  - spletno gradivo za tisk
https://www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/klinike_in_oddelki/ginekoloska_klinika/porodnisnica_ljubljana_-ko_za_perinatologijo/video_sola_za_starse  - UKC Ljubljana Ginekološka klinika in porodnišnica Ljubljana (spletna video šola za starše)

 

Porodnišnica Izola:

Ogledi in predstavitve porodnišnice Izola zaradi epidemiološke situacije trenutno ne potekajo. 

Za nosečnice, ki jih zanima epiduralna analgezija trenutno ni predvidenih predavanj anesteziologa v bolnišnici, posnetek predavanja je na voljo na naslovu: https://www.youtube.com/watch?v=8WQOudscLfY.

Za vse pa je obvezen individualen pregled in pogovor z anesteziologom, na katerega se lahko naročite vsak delavnik med 8.-12. uro, na telefonsko številko: 05 660 64 68.