Dejavnost zobozdravstvene vzgoje

Dejavnost zobozdravstvene vzgoje

Dejavnost zobozdravstvene vzgoje

V okviru zobozdravstvene preventive ima zobozdravstvena vzgoja izredno pomembno vlogo, saj želimo zdravstveni delavci z informiranjem in izvajanjem zdravstveno – vzgojnih ukrepov pri otrocih, le te naučiti, da bi znali sami hoteti in skrbeti za svoje oralno zdravje.

Zavedamo se, da je dolgotrajen proces, zato pričnemo z izvajanjem zobozdravstvene vzgoje in prosvete že v vrtcih in kontinuirano nadaljujemo z delom v osnovnih šolah. V vrtcih kot tudi v šolah se poslužujemo različnih oblik zdravstveno vzgojnega delovanja, potrebno je veliko kreativnosti in domiselnosti, da bi otrokom na zanimiv in njihovi starosti razumljiv način približali in privzgojili skrb za lastno zdravje zob in ustne votline.
Pri svojem delu smo uspešni, kar se vidi v upadanju kariesa in rezultatih vsakoletnih tekmovanj za čiste in zdrave zobe preko celega šolskega leta.

Svetujemo vam, da se poslužujete e-naročanja, ki smo ga uredili na spletnih straneh Zdravstvenega doma Koper . E-naročanje je namenjeno naročanju na redne preglede pri osebnem zdravniku, ter naročanju stalne terapije receptov za kronične bolezni.

Za tovrstno naročanje, bomo potrebovali naslednje podatke: ime in priimek, ZZZS številko, številko kartona in telefonsko številko, za naročilo receptov, pa poleg teh podatkov še ime zdravila.

Vaše sporočilo bo poslano preko varne povezave (SSL). Po sprejemu vašega naročila bo v roku 30 minut na vaš elektronski naslov poslano potrditveno sporočilo (mail). V kolikor potrditvenega sporočila ne dobite, preverite ali ste vpisali svoj točen poštni naslov (mail naslov). V primeru da ste prejeli potrditveno sporočilo, vam bomo odgovorili najkasneje v 3 delovnih dneh, v enakem času bodo pripravljeni tudi vaši recepti.